2020-11-13 13:04:26 Pag na meniju - javni poziv Srednja škola Bartula Kašića Pag, u suradnji s partnerima, objavljuje javni poziv za dodjelu oznake Posebnog standarda tradicionalne kuhinje otoka Paga - Pag na meniju.
Cilj projekta je promoviranje tradicionalne gastronomije otoka Paga temeljeno na manifestaciji i knjižici recepata „Ca, ča, što se nekad kuhalo na mom otoku“ Srednje škole Bartula Kašića Pag koja od 2007. godine izvlači iz zaborava pomalo zanemarena stara otočna jela; promocija i podizanje atraktivnosti ugostiteljskih zanimanja; očuvanje nematerijalne baštine otoka Paga i brendiranje tradicionalne kuhinje otoka Paga. Projekt je podržan od strane Ministarstva turizma i sporta radi jačanja kompetencija strukovnih zanimanja kroz izradu projekata za turizam.
Namjera projekta: utvrditi poseban standard za ugostiteljske objekte, OPG-ove, (male i obiteljske) hotele, razne kušaonice i sl., na području otoka Paga, koji u svojoj ponudi imaju domaća i autohtona jela i pića te posebno promovirati one za koje se taj standard utvrdi. Standard se dodjeljuje nakon provedenog javnog poziva. U nastavku se nalaze privici: 1. Javni poziv za dodjelu oznake posebnog standarda 2. Obrazac prijave 3. Pravilnik projekta 4. Popis jela gastronomske baštine otoka Paga
Poziv_za_podnošenje_prijava_za_dobivanje_oznake_posebnog_standarda.docx Obrazac_prijave_Pag_na_meniju.docx |
Srednja škola Bartula Kašića Pag |